onsdag den 18. maj 2016

Dag 14, Yosemite

Turen gik nu til Yosemite Nationalpark. 
En tur som var virkelig smuk, vi kørte ind af syd indgangen da nordindgangen stadig var lukket pga. sne og is på vejen. 
Turen igennem parken var en virkelig lang tur ca 26 miles hvor det gik op og ned af bakker og sving. 
Et par gange kørte vi også igennem bjergene. Et tidspunkt måtte jeg lige klodse bremsen da der pludselig stod højden var 10" 2' (hvis nogen ved hvad det betyder smid gerne lige en hilsen i kommentar feltet). Da vores camper er 12" (12") høj tænkte vi den går nok ikke. MEN vi skulle opleve det på den anden side af bjerget, hvad gør man så? Tager chancen når tunnelen ser tom ud og køre som en snegl midt på med lytteklapperne ude. 😊 Det gik hele turen gennem med sving udenom klippestykker der stak ud af væggen. Det var også bare endnu smukkere på den anden side af bjerget, her begyndte vandfaldene for alvor.

Det havde flere så opdaget for da vi nærmede os Parkens største parkeringsplads og visitor centeret, begyndte kø kørsel i to baner i nok 15 miles afstand. Det var jo helt vildt tænkte vi, da vi endelig kom tættere på en times tid efter var der også kommet folk frem der diagerede trafikken.

Vi fandt en plads på parkeringer og fik spist lidt frokost. Hvorefter turen gik mod et kæmpe vandfald. Yosemite Lower Fall, hold da op en oplevelse. Både af syn men også af følelse. Der var så meget kræft på at vand og vandstøv stod rundt. Ikke et sted man stod længere tid for enden af og tog en masse gode billeder. Der var både regnbue og det hele at nyde. Det skal så også siges at vandfaldene er på det højeste lige nu da alt vandet fra bjergene er ved at være smeltet. 

Efter en tur rundt i parken, gik turen igen den modsatte vej igennem parken. Heldigvis var trafikken bedre, pludselig siger vi til hinanden, se en god RV plads der til højre, 1 sekund senere "det er vores". Ja så var vi fremme på pladsen på vej ned af bakken lige efter et sving.

Ja der er vilde dyr i naturen, det kunne vi så få en lille foresmag på da ALT mad og drikke skulle placeret i jernbokse ved hver lejr plads, pga. de sorte bjørne i området. 



Vores holdeplads lå også denne gang perfekt lige ud til floden. Vi fik lavet lidt mad og nød udsigten og flodens brusen. Den gjorde vi hurtigt faldt i søvn, dejlig lyd. Men hold da op der kan blive koldt om natten.
Vi havde på pladsen ingen vand og el. Så kun det vi havde med i bilen, men det gik heldigvis også fint. Da vi var forberedte på det havde vi tømt afløb inden afgang fra sidste plads.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusinde Tak for din kommentar til indlægget vi glæder os til at læse det og evt. besvare det.