Kartoffel-Kikærte frikadelle

Denne helt vidunderlige opskrift på kartoffel-kikærtefrikadelle med sesam er fra et vegetar veganer kursus jeg har været på. Efter foresprøgelser i forbindelse med billeder på min Instagram, får i nu opskriften. Den er god som den er serveret med en kold broccolisovs (opskrift i arkiv).

Ingredienser:
250 g. Kogte kikærter (ca. 125 g. tørrede)
250 g. Kogte kolde kartofler
100 g. Speltmel (eller anden slags)
60 g. Sesamfrø
Salt
Peber
Karry eller Paprika
Olie til stegning
Lidt ekstra sesamfrø til panering

Fremgangsmåde:
- Vælges tørrede kikærter, stiles de i blød mindst 8 timer i forvejen. Koges derefter til de er møre og afkøles.
- Vandet fra dåsen med kikærter eller kogevandet fra gryden (her skal kikærter og kogevand nedkøles sammen) kan med fordel gemmes, dette kaldes Aquafaba, det er et helt andet indlæg som jeg vil komme med en anden dag.
- Alle ingredienserne blendes på en foodprocessor. Har du ikke en foodprocessor eller en mini hakker. Kan kartofler og kikærter sagtens moses og røres med de øvrige ingredienser, dette giver også en lidt mere grov frikadelle med bid i.
- Smages til med krydderierne.
- Sesamfrø hældes ud på en tallerken / fad.
- Form farsen til frikadeller og vendes på alle sider med sesamfrø.
- Steges gyldne og sprøde på en varm pande med olie.

Serves med kold broccolisovs og evt. en blandet salat.



- Torben

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusinde Tak for din kommentar til indlægget vi glæder os til at læse det og evt. besvare det.