Hyldeblomst saft

Så kom årstiden hvor der skulle plukkes hyldeblomster. Sidste år måtte vi kæmpe os igennem brændenælder fordi alle andre havde været de gode steder. I år lignede det der var MANGE blomster på. Om ikke andet var vi nogle af de første i år.
Det blev til en god stor pose. Gav op ved at tælle ved 100 klaser. Men vurderer der nok ca. var 800 klaser.

Så her kommer opskriften på hyldeblomstsaft på 800 klaser (Sjusset opskrift). I en 25 L. gryde.

Ingredienser til ca. 18 L færdig saft:
800 klaser hyldeblomst
80 g. Citronsyre
500 ml. Citronsaft (plastcitron)
2,5 kg. Sukker (Man kan med fordel også bruge brun farin, evt. bare 50/50)
4 L. + 1 L. +  2 L. + 1 L. + 4 L. + 1 L + 2 L. + 4 L. + 1 L. kogende vand (20 L. ialt.).
En god sjat flydende Atamon

Fremgangsmåde:
Hyldeblomst-klaser, citronsyre, citronsaft og sukker blandes og overhældes med kogende vand.
Atamon tilsættes.
Stilles i køleskabet (eller bare køligt) og trækker 2-3 dage under låg.
Sigtes og gemmes i Atamonskyllede flasker.
Nydes fortyndet i is-vand.


Den originale opskrift lyder følgende, hvis ikke du lige har 800 hyldeblomst-klaser:

Ingredienser:
20 klaser hyldeblomst
25 g. Citronsyre
Saft af 2-3 citroner.
500 g. Sukker eller brun farin.
1 L. kogende vand.
1 tsk. flydende Atamon

Fremgangsmåde:
Hyldeblomst-klaser, citronsyre, citronsaft og sukker blandes og overhældes med kogende vand.
Atamon tilsættes.
Stilles i køleskabet (eller bare køligt) og trækker 2-3 dage under låg.
Sigtes og gemmes i Atamonskyllede flasker.
Nydes fortyndet i is-vand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusinde Tak for din kommentar til indlægget vi glæder os til at læse det og evt. besvare det.