Hveder / Hvedeknopper

St. bededags aften er her i huset en god tradition for at Naja bager varme hveder og vi hygger, enten alene eller med familien omkring os.

Vi bruger Claus Meyers opskrift, den lange opskrift fra Bagebiblen. (Han har også en kortere version på hans hjemmeside)

Ingredienser til 20 hveder:
2,5 dl. Lunkent vand
2,5 dl. Lunkent mælk
20 g. Gær (Vi bruger øko)
2 Æg
15 g. Groft salt
50 g. Sukker
15 g. Stødt Kardemomme eller Kardemomme Mald (Specialprodukt fra sverige / Nettet)
ca. 1,1 kg. Hvedemel
50 g. Blødt smør

Fremgangsmåde:
- Gæren røres ud i vand og mælk
- Resten af ingredienserne vejes af i skålen.
- Det hele røres 5 minutter på røremaskinen.
- Lad dejen hæve 2 timer et lunt sted (Eller natten over i køleskabet, og tages ud en times tid før næste step)
- Vend delen ud og rul den til en lang pølse
- Del dejen i 20 stykker
- Form bollerne, gerne mere brede/flade end normalt til boller
- Smør eller beklæd en bradepande og sæt bollerne i så de står tæt men ikke rør hinanden.
- Lad dem hæve lunt i 2-3 timer eller dobbelt størrelse så de er hævet sammen.
- Bages ved 220 grader v. varmluft i 12-15 minutter.
- Når de er færdigbagte vendes de ug og afkøler på en bagerist.
- Hvederne skæres over og ristes på brødrister eller 6-8 minutter ved 200 grader.
- Nyder med smør. Nogle nyder dem med kanelsmør.


- Torben

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusinde Tak for din kommentar til indlægget vi glæder os til at læse det og evt. besvare det.