For dem som har fulgt med på på Instagram her på det sidste, har i nok bemærket jeg har været på et spændende kursus i veganer mad, her lavede vi blandt andet Gomasio også kaldet sesamsalt. Man kan købe det i dyre domme i helsekosten eller selv bikse det sammen mens man venter på maden i ovnen.
Ordet stammer fra japansk hvor goma betyder sesam og sio betyder salt.
Ingredienser:
1 del Groft salt
5 dele Sesamfrø
Fremgangsmåde:
- Rist sesamfrø på en varm pande
- Kør sesamfrø og salt i en blender eller knus dem i en morter.
- Kan nu afkøle og bruges ligesom almindelig salt til aftensmaden eller eks. oven på en stegt kylling mv. ( Ja ved godt jeg startede ud med at sige veganer og nu blander kylling ind i det. Men mulighederne med saltet er mange, fordi det tilbringer en super lækker smag).
- Torben
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tusinde Tak for din kommentar til indlægget vi glæder os til at læse det og evt. besvare det.