Kaffelikør

Har interessen også vagt dig med infuseret vodka, kommer her opskriften på en kaffelikør lidt som Kahlúa.

Det kan anbefales at lave den i en flaske hvis man har, ellers er tætte sylteglas også meget fine til formålet.

Opskriften her bliver til ca. 4 dl. færdig likør.

Ingredienser:
3 dl. Vokda
67 g. Kaffebønner
1 Vaniljestang
2 dl. Sirup (Kogt på 1 dl. sukker med 1 dl. vand)

(Den originale opskrift lyder 1 flaske vodka, 200 g. kaffebønner, 3 vaniljestænger og 300 g. sukker)


Fremgangsmåde:

  1. Flæk vaniljestangen, og skær den evt. i mindre stykker.
  2. Kværn de hele kaffebønner (jeg brugte en espressobønne).
  3. Jeg har altid en sirup på flaske i køleskabet, kogt på 1 dl. sukker til 1 dl. vand (bare i lidt større forhold) Så er den der altid til en drink eller en hurtig sorbet-is.
  4. Vodka, groftkværnede kaffebønner, vaniljestykkerne og siruppen hældes nu i glasset eller flasken og rystes.
  5. Henstår 1 uges tid i køleskabet, kan lige rystes lidt hvis man ''kommer forbi den''
  6. Når den har stået en uges tid sigtes alt ''grums'' fra vodkaen og hældes på en ren flaske eller glas. Er nu klar til at blive nydt.

Velbekomme. Har du gode opskrifter på likør du gerne vil dele, skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Kaffelikør
- Torben

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusinde Tak for din kommentar til indlægget vi glæder os til at læse det og evt. besvare det.