Frisk pasta

Frisk pasta, er helt klar en af vores favoritter, når der skal vælges pasta.
Vi laver det helst selv. Men kan dog sagtens finde på at købe der færdigt og sommetider også det tørrede.

Der findes et hav af opskrifter, når det gælder frisk pasta. Her er der 2 forskellige en grov type og en almindelig.


Ingredienser til almindelig:
200 g. Durummel
200 g. Manitoba hvedemel / eller almindeligt hvedemel
240 g. æg / Ca. 5 stk. af str. S - M
10 g. Olivenolie

Ingredienser til grov:
150 g. Durummel
150 g. Manitoba hvedemel / eller almindeligt hvedemel
100 g. Grahamsmel
240 g. æg / Ca. 5 stk. af str. S - M
10 g. Olivenolie


Fremgangsmåde:

  1. Bland meltyperne sammen.
  2. Her er det lidt en smagssag, nogle gange ælter jeg i hånden og andre gange benytter jeg dejkrogen på røremaskinen og bare køre det hele med.
  3. Ælt derefter forsigtigt olie og æg ind i melet.
  4. Dejen æltes nu godt sammen.
  5. Når dejen er æltet godt sammen i omkring 5-10 minutter.
  6. Pakkes den ind i film, og hvilet mindst 1 time i køleskabet.
  7. Derefter kan dejen rulles ud med en pastamaskine til plader og efterfølgende skæres til spagettier mv.
  8. Har man mulighed for at ''spagettien'' kan hænge og tørre, så vil jeg anbefale det, ellers bare drys den godt med mel, så ikke den klister sammen med det øvrige når det ligger på bordet.
  9. Koges ca. 3 minutter i rigeligt saltet vand.
  10. Klar til servering. Velbekomme.

- Torben

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusinde Tak for din kommentar til indlægget vi glæder os til at læse det og evt. besvare det.