Vi fik i bryllupsgave en Tefal Snacking. Hvor man kan skifte mellem 16 forskellige jern alt efter hvad man ønsker at lave.
Indgredinser 10-14 stk.:
- 125 ml. mælk
- 25 g. Gær
- 350 g. Mel
- 3 æg
- 5 g. Salt
- 2 spsk. Vaniljesukker
- 175 g. Smør
- 75 g. Brun farin
- 175 g. Hukket eller almindeligt sukker.
- Gæren opløses i mælken og alt andet end smør, farin og sukker blandes i.
- Dejen røres ensartet og hviler dernæst i 30 min.
- Imens slås det huggede sukker lidt i stykker (jeg bruger en morter) og sættes til side.
- Smørret smeltes. Når de 30 min. er gået røres det smeltede smør i. Det gør ikke noget at dejen ikke er rørt helt jævn – på denne måde opnås en let flaget struktur, lidt ligesom wienerbrød.
- Til sidst røres farin og sukker i.
- Lad dejen hvile 15 min.
- Et vaffeljern varmes godt op og der lægges en god klat dej på hver bageplade.
- De skal bage 3-5 minutter. Pas på når de skal tages af – de store sukkerklumper som ligger yderst vil være smeltede og karamelliserede og MEGET varme.
- Nyd vaflerne med det samme eller læg dem på en bagerist.
- De kan bages i god tid og varmes inden servering.
- Torben
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tusinde Tak for din kommentar til indlægget vi glæder os til at læse det og evt. besvare det.