Belgiske vafler

Belgiske vafler er vidst altid et hit, der er jo oseaner af topping muligheder.

Vi fik i bryllupsgave en Tefal Snacking. Hvor man kan skifte mellem 16 forskellige jern alt efter hvad man ønsker at lave.




Indgredinser 10-14 stk.:

  • 125 ml. mælk
  • 25 g. Gær
  • 350 g. Mel
  • 3 æg
  • 5 g. Salt
  • 2 spsk. Vaniljesukker
  • 175 g. Smør
  • 75 g. Brun farin
  • 175 g. Hukket eller almindeligt sukker.

  1. Gæren opløses i mælken og alt andet end smør, farin og sukker blandes i. 
  2. Dejen røres ensartet og hviler dernæst i 30 min. 
  3. Imens slås det huggede sukker lidt i stykker (jeg bruger en morter) og sættes til side. 
  4. Smørret smeltes. Når de 30 min. er gået røres det smeltede smør i. Det gør ikke noget at dejen ikke er rørt helt jævn – på denne måde opnås en let flaget struktur, lidt ligesom wienerbrød. 
  5. Til sidst røres farin og sukker i. 
  6. Lad dejen hvile 15 min.
  7. Et vaffeljern varmes godt op og der lægges en god klat dej på hver bageplade. 
  8. De skal bage 3-5 minutter. Pas på når de skal tages af – de store sukkerklumper som ligger yderst vil være smeltede og karamelliserede og MEGET varme. 
  9. Nyd vaflerne med det samme eller læg dem på en bagerist. 
  10. De kan bages i god tid og varmes inden servering. 


- Torben

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusinde Tak for din kommentar til indlægget vi glæder os til at læse det og evt. besvare det.