Varmrøget laks

Her i huset elsker vi selv at kunne lave så meget fra bunden af, og i anledningen af vi skulle bruge røget laks, til en forret tænkte jeg nu skal du igang med saltningen. Normalt plejer vi blot at ryge det til at spise lige efter røgning og derfor salter vi den ikke.

Efter at have læst lidt rundt omkring besluttede jeg mig for følgende til 18 pers.:

Dag 1.
- Forbi fiskehandleren og købe 2,5 kg. frisk lakseside (Blev så lige til 1,5 side)
- Lave salt ''lagen'' af 2 spsk. hvid sukker, 1 spsk. brun farin, 2 spsk. citronflage salt, 2 spsk. ramsløgssalt (opskrift i arkiv) samt 1 spsk. alm goft salt.
- Jeg fik gnedet salten godt ind i laksesiden, beholdte skindet på.
- Efter saltningen pakkede jeg laksen på vakuumpakkeren.



Dag 3.
- Så har laksen trukket og det er tid til røgning.
- Opvarmning af rødgryde til den er meget varm.
- Tilsæt 2 spsk. røgsmuld.
- Sammel røggryden og plaser laksen på risten.
- Sæt låg på og lov den laveste varme på komfuret (jeg bruger gas, og det store blus).
- Giv den 10 min.
- Sluk for blusset og lad den trække 10 min under låget.
- Så er laksen klar til at komme på køl og evt. vakuumpakkes til næste dag eller spises samme dag.



Blev anrettet på bund rød og hvid spidskål med en sousverde 


- Torben

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusinde Tak for din kommentar til indlægget vi glæder os til at læse det og evt. besvare det.