Efter at have læst lidt rundt omkring besluttede jeg mig for følgende til 18 pers.:
Dag 1.
- Forbi fiskehandleren og købe 2,5 kg. frisk lakseside (Blev så lige til 1,5 side)
- Lave salt ''lagen'' af 2 spsk. hvid sukker, 1 spsk. brun farin, 2 spsk. citronflage salt, 2 spsk. ramsløgssalt (opskrift i arkiv) samt 1 spsk. alm goft salt.
- Jeg fik gnedet salten godt ind i laksesiden, beholdte skindet på.
- Efter saltningen pakkede jeg laksen på vakuumpakkeren.
Dag 3.
- Så har laksen trukket og det er tid til røgning.
- Opvarmning af rødgryde til den er meget varm.
- Tilsæt 2 spsk. røgsmuld.
- Sammel røggryden og plaser laksen på risten.
- Sæt låg på og lov den laveste varme på komfuret (jeg bruger gas, og det store blus).
- Giv den 10 min.
- Sluk for blusset og lad den trække 10 min under låget.
- Så er laksen klar til at komme på køl og evt. vakuumpakkes til næste dag eller spises samme dag.
![]() |
Blev anrettet på bund rød og hvid spidskål med en sousverde |
- Torben
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tusinde Tak for din kommentar til indlægget vi glæder os til at læse det og evt. besvare det.