SousVide Tilberedning; Pulled Chicken

Så kom der endelig endnu en drømmemaskine i køkkenet, denne gang "kom jeg til" først at bestille og så spørge og søge tilgivelse bagefter... En SousVide af mærket STEBA, det faldt på den grundet den store rummelighed og ok flotte design til den øvrige maskinpark, trods der ikke er cirkulation i, man skal jo starte et sted.

Indgredienser:
2 kyllingebryster
Æbleeddike
Tør rub (opkstrift findes i arkiv)

Fremgangsmåde:
Kyllingebrysterne blev vakuumpakket med 3 spsk. rub og en sjat æbleeddike.
Derefter trak de i to dage (Fordi sådan passede det lige med tiden og planlægningen, 1 dag kunne også have gjordt det eller måske enda 1 time)

Vakuumeret med rub og æbleeddike


Rub

Der blev påfyldt varmt vand på SousViden fra vandhanen, så var den hurtigere varm. Jeg valgte at give den 1 time ved 65 grader. Det tog ca 25 min for den at varme op fra 52 grader til 65 grader.
Kødet kom først i da den var varm.

I SousVide'n


Efter 1 time, tog jeg posen op og begyndte at "nulre" kødet, det gik lige så fint fra hinanden, virkelig lækkert mørt, imens varmede grilpanden op for fulde hammer. Det kan dog godt undlades at stege det af, kun hvis man ønsker den lidt stegte overflade man behøver (gav alligevel ikke så meget men muligheden for at smage den det sidste til inden serveringen)

Færdigtilberedt


Jeg hældte den overskydende væde der var i posen ud. Og kom kødet på den meget varme pande, tilføjede lidt ekstra af rubben, da jeg syntes den manglede det. Jeg efter en røget smag så et par dråber røgaroma kom da også på.


Stegt på banden


Derefter var den pulled chicken klar til spisning, vi brugte den som sagt i en burger. Mums!



Serveret i skål
Anrettet i burger


- Torben

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusinde Tak for din kommentar til indlægget vi glæder os til at læse det og evt. besvare det.